Titteyabarbe

Rolig, selskapelig og hardfør stimfisk.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Titteyabarbe
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Puntius titteya, Cherrybarbe/(Titteyabarbe)

Cherrybarbe er en populær og vanlig art som har vært i akvariehandelen mange år. De lever vilt i bl.a. Sri Lanka man har nå også etablert seg i Mexico og Colombia.  De trives i naturen best i små grunne, skyggefulle bekker. Er aktive svømmere i stim og trenger litt plass å boltre seg på.

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Cherrybarbe er en relativt fredelig akvariefisk som går sammen med alle fisker med omtrentlig samme gemytt. De bør dog holdes i stim, fra 5-6 individer og oppover. De bør ikke holdes sammen med for mange «slørhalede» fisker, som bli kan for fristende å nappe litt i halen. De svømmer rundt i midtre og øvre vannlag av akvariet. Trives best i et godt beplantet akvarie, gjerne med både flyteplanter og bunnlevende planter. Men husk også å ha åpne område de kan svømme fritt i. Det er ikke alltid Cherrybarbene stimer like godt som vanlige stimfisker da de gjerne kan skille seg ut i par eller ved at det blir en dominant hanne i flokken. Du bør alltid ha flere hunner enn hanner, da hunnene blir jaget av hannfiskene når de nærmer seg lekstid.

Hva slags vannverdier skal akvarie ha for at Cherrybarbe skal trives?

Cherrybarber er oppdrettet i generasjoner og har tilvendt seg ganske alminnelige vannverdier. Det optimale er en pH på mellom 6,0 og 7,5, totalhardhet på mellom 5,0 og 19 dGH og temperaturen i område 23-27 ⁰C.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

Cherrybarber, som kan bli opptil 5cm når de er fullvoksne, er relativt lett å se kjønnsforskjell på. Hunnfiskene er noe blekere i rødfargen, med et nesten grønnskjær i sidene. Hannene, som blir spesielt røde når de nærmer seg leksmoden alder, er litt slankere i kroppsformen.

Hva foretrekker fisken å spise?

Cherrybarber er altetende og tar gjerne tørrfor, både i biter og flak, samt levende larver, krepsdyr og frossen fôr.