Gul Spenopsmolly

En klassiker til ditt akvarium.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Gul Spenopsmolly
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Sphenops Molly er variant av den mer kjente Black Molly

Alle Molly variantene er vanlige og relativt enkle ferskvanns akvariefisk som er holdt og oppdrettet i generasjoner. De er vanlige i handelen og kommer i en flere varianter. Molly stammer opprinnelig fra områdene i Mellom-Amerika

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Molly er en fredelig akvariefisk som går sammen med alle fisker med omtrentlig samme gemytt. De svømmer rundt i alle vannlag av akvariet og er konstant på leting etter mat. Molly trives godt i er tett beplantet, gjerne med både flyteplanter og bunnlevende planter. Det skal helst ikke være for sterk strøm fra filteret i akvariet. Molly føder levende unger og enkle å få til å formere seg. Du begynner gjerne med en trio bestående av to hunner og en hann. Hunnene føder 10-40 unger av gangen, men skal ungene vokse opp må de enten ha veldig mange skjulesteder, komme i et fødenett eller flyttes over til et annet akvariet. Husk at også foreldrefiskene kan spise sine egne unger.

Hva slags vannverdier skal akvariet ha for at Molly skal trives?

Sphenops molly er som tidligere nevnt oppdrettet i generasjoner og har tilvendt seg ganske alminnelige vannverdier. Det optimale er en pH på mellom 7,0-8,0 og totalhardhet på mellom 9,0 og 19 dGH og temperaturen i område 23-30 ⁰C. Molly foretrekker gjerne litt akvariesalt i vannet.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

En fullvoksen Molly kan bli opptil 9 cm lang. Det er ingen større forskjeller, men hunnene blir ofte litt rundere i buken enn hannfiskene. Det er dog lett å skille kjønnene fra hverandre. På hunnene er det to bryst og en tydelig gattfinne med finnestråler. Hannen har ikke denne finnen men et gonopodium.

Hva foretrekker fisken å spise?

Molly er altetende og tar gjerne tørrfor, både i biter og flak, samt levende larver, krepsdyr og frossen fôr. De bør også få et vegetabilsk tilskudd i kosten.

Hvor i akvariet oppholder fisken seg stort sett?

Molly svømmer gjerne i midt og toppsjiktet av akvariet. Men de søker gjerne etter mat i bunnlaget også. Når hunnen skal føde søker hun gjerne til skjulte deler i akvariet en dag eller to før fødselen. Da kan du med hell flytte henne over i et fødenett eller tilsvarende.