Kobbertetra (Hasemania nana)

Kobbertetra er en populær tetra art som har vært i akvariehandelen mange år. De lever vilt i Brasil hvor de trives best i små grunne bekker. Er aktive svømmere og trenger litt plass å boltre seg på.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Kobbertetra (Hasemania nana)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Kobbertetra er en relativt fredelig akvariefisk som går sammen med alle fisker med omtrentlig samme gemytt. De bør dog holdes i stim, fra 6 individer og oppover, med andre artsfrender og ikke sammen med for mange «slørhalede» fisker, som bli kan for fristende å nappe litt i halen. De svømmer rundt i alle vannlag av akvariet. Kobbertetra trives i et godt beplantet akvarie, gjerne med både flyteplanter og bunnlevende planter. Men husk også å ha åpne område de kan svømme fritt i.

Hva slags vannverdier skal akvarie ha for at Kobbertetra skal trives?

Kobbertetra er oppdrettet i generasjoner og har tilvendt seg ganske alminnelige vannverdier. Det optimale er en pH på mellom 6,0 og 7,5, totalhardhet på mellom 5,0 og 19 dGH og temperaturen i område 23-27 ⁰C.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

Hannene har litt slankere kroppsfasong og blir gjerne litt mer kopperfarget enn hunnene. I tillegg er hannenes analfinne hvit på tuppen mens hunnene får en mer gul tupp.

Hva foretrekker fisken å spise?

Kobbertetra er altetende og tar gjerne tørrfor, både i biter og flak, samt levende larver, krepsdyr og frossen fôr.