Blå sommerfuglciklid

En sverm av blå sommerfulgciklid er klassikere til et ferskvannvsakvarium.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Blå sommerfuglciklid
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Mikrogeophagus ramirezi, sommerfuglciklide

Blå sommerfuglciklid er en vakker og populær liten sør-amerikansk ciklide som trives best i par. De lever i vill tilstand i relativt varme innsjøer i Venezuela og Colombia.

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Sommerfugcikliden er generelt en rolig fisk som fint kan holdes sammen med andre arter med omtrent samme gemytt. Innred gjerne akvariet rikelig med planter, steiner og huler. De foretrekker finkornet sand som de siler gjennom gjellene på søken etter mat. De graver også groper i sanden for å beskytte avkommene når eggene har klekket og yngelen har blitt frittsvømmende. Eggene legges gjerne på flate steiner som skiferplater eller lignende.

Hvis du vil prøve deg på oppdrett av sommerfuglciklider må du skaffe deg flere eksemplarer og la de få velge partner selv. Å kjøpe en av hvert kjønn i butikken for så å slippe de ut i akvariet og tro at de vil formere seg, vil sjelden fungere. Sommerfuglciklider defineres som monogame, det vil si at de holder seg til en partner. Begge foreldrene deltar aktivt i egg/yngel-pleie.

Hva slags vannverdier bør akvariet holde for Blå sommerfuglcikliden?

Sommerfuglcikliden kan tilvennes forskjellige vannverdier, men de kan være følsomme for svingninger i disse, så stabile vannverdier er det viktigste. pH bør være under 7. Sjekk gjerne vannverdiene butikker når du kjøper sommerfuglciklider så du kan tilpasse ditt akvarie. Vanntemperaturen bør ligge i område 26 til 32 grader. Totalhardheten skal være mellom 2 og 7.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

På yngre individer er det ofte vanskelig å se tydelige kjønnsforskjeller, men hunnens buk er noe rødlig, og når hun blir kjønnsmoden og parringsklar blir den rød/lilla. Hannen er litt større i vekst og den fremste ryggfinnestrålen er lengre enn hunnens, men det er ikke lett å se første gang man prøver. Hannens bakerste bukfinne blir også lengre og kantete enn hunnens.

Hva foretrekker fisken å spise?

Sommerfuglciklider er egentlig både plante og kjøttetende (omnivore), men foretrekker en kjøttbasert diett bestående av tørrfor, gjerne i granulatform med høyt proteininnhold. De setter også pris på fersk eller frossefôr som mygglarver m.m.

Hvor i akvariet oppholder fisken seg stort sett?

Sommerfuglciklidene oppholder seg mest i det nedre og midtsjiktet av akvariet. Størrelsen på akvariet avhenger av hvor mange individer du har, men et enkelt par kan trives godt i et 60L akvarie, bare det er nok vegetasjon og gjemmesteder.