Bli Buddy-butikk

Går du med en gründer i magen og ønsker å starte en dyrebutikk? Eller kanskje du allerede eier og driver en butikk, men ønsker å bli med i Zookjeden Buddy? Ta kontakt med oss!

Under kan du lese en kort oppsummering om hva Zookjeden Buddy er og hva det kreves for å bli medlem.

Hva er Zookjeden Buddy?

Zookjeden Buddy er en medlemseid kjede innenfor zoobransjen. Hver butikk eies og drives selvstendig. Det vi som kjede bidrar med, er å la butikkene bli en del av merkevaren Buddy. Videre får du ta del i stor fordeler i forhold til leverandøravtaler, markedsføring og kommunikasjon, kompetanseheving, felles pris og varedatasystem, samt egne merker og felles sortiment. Med andre ord så vil du som butikkeier dra nytte av kjedens samlede størrelse, stordriftsfordeler og ha et kompetent kjedekontor i ryggen, men samtidig eier du din egen butikk.

Hvordan fungerer Zookjeden Buddy?

Zookjeden Buddy eies av aksjonærene, totalt 21. Vi driftes ved kjedebidrag medlemsbutikkene, samt et prosentvis bidrag fra samarbeidsleverandørene våre som beregnes av omsetning i butikkene. Beslutninger tas i styret og produktrådet, bestående av blant annet medlemmer fra butikkene. Den daglige driften av kjeden forgår på Buddy sitt kjedekontor.

Hva får du som et Buddy medlem?

Som et Buddy medlem blir du og din butikk en del av en sterk merkevare gjennom kjeden felles markedsføring, kommunikasjon og profil. Du får ta del i aktiviteter og kampanjer i butikk arrangert sentralt. Videre vil du ha tilgang til kompetanseutvikling av deg og dine ansatte og generell bistand og oppfølgning fra kjedekontoret. Ikke minst vil du være en del av en strekt kollegialt og faglig nettverk hvor alle drar nytte av hverandres kunnskap og erfaringer.

Hvordan bli et Buddy medlem?

Vi i Zookjeden Buddy ønsker butikker som er glad i dyr og opptatt av dyrevelferd, og som kan leve opp til våre verdier og vårt «best på» konsept. I tillegg må du som butikkeier kunne fremlegge en forretningsplan og et lokale på minimum 150 kvm. Som Buddy medlem plikter du også å følge Zookjeden Buddy sine retningslinjer.

Buddy Krøgenes (Arendal)

Vi er en nyetablert dyrebutikk rett utenfor Arendal sentrum som hadde oppstart i august 2019. Etter å ha kommet i kontakt med hovedkontoret til Zookjeden Buddy følte vi fort at Buddy var den rette kjeden for oss å bli en del av. Buddy sin helhetlige profil og verdier traff godt, og ble det naturlige valget da vi ikke så det som et alternativ å etablere oss som en frittstående butikk.

Uten tidligere erfaring oppdaget vi umiddelbart verdien gjennom kjedens kraft mot leverandører og samarbeidspartnere og ikke minst det å ha et kjent «brand» i ryggen ut mot kundene. Kombinasjonen mellom det å kunne gjennomføre lokale aktiviteter til kraften av å ha Buddy sine sentrale og gode kampanjer har vært utelukkende positiv for oss.

For oss som var helt ferske i gamet var det utrolig flott å bli møtt med så mange gode kollegaer rundt om i hele Norge som delte sine erfaringer, kom med gode råd og innspill og ufarliggjorde etableringsprosessen. Bedre kollegaer kunne vi ikke ønsket oss.

Siden 2019 har vi nå sett en økende konkurransesituasjon og hver dag en er kamp for å være litt bedre enn naboen. Da er det trygt og godt å vite at man er i en kjede og gruppe som Buddy. Det gir oss tro og håp om en lysende fremtid. Vurderer du å starte opp selv som vi gjorde på Krøgenes, eller er en etablert butikk som kunne ønske bli med sammen med oss, kan vi anbefale det på det sterkeste.

– Mari Justad, Daglig leder Buddy Krøgenes

Buddy Brumunddal

Hos oss i Mjøs regionen er det mange konkurrenter, og som en etablert dyrebutikk så vi etter hvert muligheten til å bli med i en kjede som Buddy. Vi har aldri angret etter at vi ble en Buddy, og for oss finnes det ingen alternativer.

Gjennom kjedens gode avtaler og samarbeidspartnere nyter vi goder vi aldri kunne fått som en frittstående butikk. Buddy har også en veldreven kundeklubb som vi og våre kunder er stolte av å være en del av.

Buddy har et veldig profesjonelt kjedekontor som hjelper oss som butikk med det aller meste. Vi føler vi aldri står alene, og nyter fellesskapets goder og kunnskap som rikelig blir delt mellom oss drivere, ansatte og hovedkontoret.

Er du i tenkeboksen om å bli med i en kjede så er det ingenting å lure på! Du vil aldri angre på om du gjør som meg og velger Buddy.

– Anita Kleven Bjørnstad, Eier og daglig leder Buddy Brumunddal

Buddy Raglamyr

Vi på Raglamyr er en kjent og etablert dyrebutikk som holder til rett utenfor Haugesund. Vi har vært en del av Buddy kjeden «i alle år». For oss var det ikke, og er det ikke et alternativ å være en frittstående butikk. Vi ser det heller ikke som et alternativ å være i en annen kjede enn Buddy.

Buddy har svært gode avtaler med sine leverandører, som gjør at vi kan tilby våre kunder gode kvalitetsprodukter til fornuftige priser. Vi drar ekstra gode verdier gjennom Buddy club, vår egen kundeklubb. Gjennom kundeklubben har vi etablert en fantastisk og lojal kontakt med våre kunder. Buddy club styres gjennom markedsavdelingen, som er i våre øyne bransjens beste.

Vi nyter også gode fordeler med å være en del av Buddy i et veldig godt og kollegialt fellesskap. Med et spekter av gamle travere og nye unge fremadstormende butikkeiere tror vi ikke på «butikkdøden» som så mange har snakket om over flere år. Vi tror ved å være en del av noe større, og selv kunne gjøre det lille ekstra sammen med våre andre Buddy venner, gjør oss bedre og sterkere.

Jeg kan bare anbefale alle som ikke er medlem av noen kjeder eller kanskje drømmer om å starte en dyrebutikk selv om å ta kontakt med oss. Jeg kunne ikke vært foruten å vært i Buddy familien.

– Ståle Gismarvik, Eier og daglig leder Buddy Raglamyr

Buddy Knarvik

Etter å ha vært en frittstående dyrebutikk i noen få år, valgte vi å gå inn i Buddy-kjeden. Å stå helt alene med kampanjer, tilbud, markedsføring og forhandlinger med leverandører, er for krevende og tar altfor mye tid. I et konkurransepreget marked hvor kampen om kundene er tøff, er det godt å kunne fokusere på det viktigste – nemlig kundene våre. Alt det andre tar Buddy kjeden seg av.

Vi har også en en super Buddy club for kundene våre, med eksklusive fordeler og priser. På grunn av fordelsprogrammet i denne klubben, merker vi at en større kundekrets er mer lojale, og fornøyde.

Å ha merkevaren “Buddy“ i ryggen ut mot kundene føles viktig og trygt. Vi ønsker å være bedre enn våre konkurrenter på kvalitetsprodukter og  priser. Avtalene Buddy kjeden har laget for oss hjelper oss til å være blant de beste på dette området.

I Buddykjeden har vi mange gode kollegaer helt fra Nord og til sør, og fra øst til vest. Vi står aldri alene, og støtter hverandre med erfaringer, innspill og råd. Vi har studieturer i inn- og utland, og nyheter, samt fagkompetanse oppdateres løpende. Dette gjør at vi kan holde en meget høy standard som faghandel.

Vil du bli med å bygge fremtiden innen Zoobransjen? Da velger du Buddy!

– May Røkke, Eier og daglig leder, Buddy Knarvik