Bilde av en kvinne som legger seg på et teppe med to katter og en hund

Om Buddy

Hvem er vi?

Zookjeden Buddy er en medlemseid kjede, det vil si at alle våre butikker eies og driftes fult ut av driver. I praksis betyr det for deg som kunde at vareutvalg og priser kan variere fra butikk til butikk. I dag består Buddy av 30 butikker, spredt fra Alta i Nord til Stathelle i sør.

Buddy tar sikte på å være den ledende og mest kunnskapsrike zookjeden i Norge. Vi ønsker å tilby våre kunder fullsortiments-butikker med faglig styrke og engasjerte medarbeidere. Vi ønsker å gi deg som kunde en god totalopplevelse basert på riktig dyrehold, personlig service, fagkunnskap og evnen til å tenke nytt. Buddy skal med andre ord ikke kun være et sted hvor du får kjøpt fôr og utstyr, men også et sted hvor du kan få råd, tips og veiledning om dyr og dyrehold.

Du som kunde skal alltid være trygg på at de som jobber i en Buddy-butikk har den kompetansen og det engasjementet som skal til for at din bestevenn skal få den beste pleie. Vi ser på kjæledyret som en kamerat, venn, kompis, ja, rett og slett en Buddy. Alt vi gjør i Buddy er motivert av en genuin omtanke for kjæledyrene og for det verdifulle i forholdet mellom kjæledyret og dets eier.

Visjon

Buddy – vi sprer dyreglede

I Buddy ønsker vi å være den aktøren i markedet som er med på å ivareta den gleden som ligger i forholdet mellom kjæledyr og eier. Det vil vi gjøre ved å alltid å ha høy fagkunnskap om gode kvalitetsprodukter og om riktig stell og pleie av kjæledyrene.

Vår egen kjærlighet til dyr gjør at vi kan formidle gleden ved å ha dyr til andre, også til de som ikke har kjæledyr i dag.

Våre verdier

Troverdige – Vi skal fremstå som pålitelige og trygge.

Imøtekommende – Vi skal gi av oss selv, spre glede og møte kundene der de er.

Spennende – Vi skal se muligheter, være nytenkende, moderne og spenstige.

Kunnskapsrike – Vi skal dele fag- og produktkunnskap og gi det ”lille ekstra” i kundesamtalen.

Historien

Zookjeden Buddy ble etablert i januar 2005. 16 selvstendige butikkdrivere gikk sammen fordi man ønsket å stå bedre rustet i et marked hvor konkurransen var stadig økende fra flere hold. Kjeden ble etablert som en medlemseid kjede, hvilket betydde at butikkeierne fremdeles eide sine egne butikker, men via medlemskap i Buddy dro de nytte av stordriftsfordeler ved innkjøp og en felles markedsføring.

Et kjedekontor ble etablert på Hvam – Olavsgård, rett utenfor Oslo og det ble ansatt folk til å arbeide med blant annet markedsføring, kompetanseutvikling, butikkdata og leverandørsamarbeid.

I dag består Zookjeden Buddy av 30 butikker og har tre kompetente ansatte som arbeider på kjedekontoret.

Les mer om zooeventyret i vårt Buddy Magasin.

Anbefalte nettsider

NZB – Norges Zoohandleres Bransjeforening
Norges Zoohandleres Bransjeforening er en kommersielt uavhengig organisasjon som arbeider for en bedre og faglig dyktigere norsk zoobransje og for å sikre best mulige rammebetingelser for bransjen i Norge. Zookjeden Buddy støtter dette arbeidet og er selvsagt medlem i NZB. Webben inneholder bl.a. et stort antall linker til andre nettsteder for zoohandlere og hobbydyrinteresserte.

OFI – Ornamental Fish International
Den internasjonale bransjeorganisasjonen for firmaer og institusjoner/ organisasjoner som direkte eller indirekte er avhengig av handelen med levende akvarieorganismer. Medlemmer i mer enn 40 land. Zookjeden Buddy er et av de norske medlemmene. Webben inneholder opplysninger om OFIs virksomhet, medlemsliste og generell informasjon om den internasjonale handelen med akvarieorganismer.