Vinkeltetra (Thayeria Boehlkei)

En fredelig stimfisk.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Vinkeltetra (Thayeria Boehlkei)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Vinkeltetra (Thayeria Boehlkei)

Hvor kommer Vinkeltetra fra?

En fredelig stimfisk som opprinnelig kommer fra øvre deler av Amazonasfloden i Peru og Brasil.

Hvor store blir fiskene?

Arten blir vanligvis 5-6cm lange og hunnene er rundere i buken enn hannfiskene. I tillegg er hannene litt klarerer i fargen.

Hvor stort akvarium bør Vinkeltetra ha?

Vinkeltetra trives best i et godt beplantet akvarie med røtter og gjerne et mørkt bunnlag på 60L og oppover.

Temperaturen bør ligge i område 22-28⁰C. Vinkeltetra er tilpassingsdyktig når det gjelder vannverdier og kan holdes i pH mellom 5,5 og 8,0. Hardheten på vannet kan være opptil 20⁰H.

Hva fôrer du Vinkeltetra med?

Fôring av Vinkeltetra er en takknemlig jobb da de spiser stort sett alt av tørrfôr, levendefôr og frossenfôr. Røde mygglarver, daphnier og artemia er utmerket fôr i tillegg til flakfôr og granulat.

Kan Vinkeltetra være i samme akvarium som andre akvariefisker?

Vinkeltetra kan holdes i «alle» selskapsakvarier og går godt sammen med alt fra levedefødere til mindre ciklider. De bør dog alltid holdes i stim på minimum 6 individer.

Oppdrett

Skal du prøve deg på oppdrett bør de flyttes over til et egnet akvarie rett før hunnen et gyteklar. Du kan enten sette sammen et par eller flere. Avelsfiskene bør så flyttes tilbake til selskapsakvariet etter egglegging da de gjerne spiser sine egne egg. Hunnen kan legge opptil 3000 egg om gangen, men det vanlige er rundt 1000 egg.  Eggene klekker etter ca.24 timer og larvene blir frittsvømmende 3-4 dager senere. Til nå har de levd på plommesekken og må fôres med infusorier eller andre typer microfôr. Når yngelen blir litt større kan de fôres med nyklekket artemia eller microorm. Yngelakvariet bør stå i et relativt mørkt rom da yngelen er svært lysfølsom.