Leopard Danio (Danio rerio var. frankei)

Leopard danio er en særdeles fredelig akvariefisk som går sammen med nesten alle andre akvariefisker.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Leopard Danio (Danio rerio var. frankei)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Leopard danio ble først beskrevet som en egen art på grunn av det avvikende mønsteret den har i forhold til den mer kjente Zebrafisken. Etter hvert ble imidlertid forskerne klar over at mønsteret kun var en «fargevariant» og det latinske navnet Danio frankei ble derfor erklært ugyldig

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Leopard danio er en særdeles fredelig akvariefisk som går sammen med nesten alle andre akvariefisker. De svømmer rundt i det midtre og øvre vannlag av akvariet og er ofte på leting etter mat. Leopard danio trives godt i et lett beplantet, gjerne med både flyteplanter og bunnlevende planter. Det skal helst ikke være for sterk strøm fra filteret i akvariet.

Leopard danio er eggleggende og svært lette å få til å formere seg. Ønsker du et oppdrett kan du enkelt sette opp et lite akvarie med klinkekuler eller litt grove steiner som bunnlag, (for at fiskene ikke skal spise opp eggene). Flytt over 5-6 av de voksne individene og la de gå i et døgn før de tar de tilbake til det store akvariet. Etter 12-30 timer vil eggene klekke og du vil kunne se noen mikro-små larver med plommesekk. Etter tre til fire dager blir larvene frittsvømmende og du må begynne å mate de med infusorier eller tilsvarende små fôr-dyr. Etter en ukes tid er de blitt så store at nyklekt artemia er det optimale fôret.

Hva slags vannverdier skal akvarie ha for at Leopard danio skal trives?

Denne arten er oppdrettet i generasjoner og har tilvendt seg ganske alminnelige vannverdier. Det optimale er en pH på mellom 6,0-8,0. Totalhardhet på mellom 5,0 og 20 dGH og temperaturen i område 18-25 ⁰C.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

En fullvoksen Leopard danio kan bli opptil 5 cm lang. Det er ingen store kjønnsforskjeller, men en voksen hunn er ofte litt rundere i buken og litt lengre i kroppen enn hannfisken som også har litt sterke farger i kroppen

Hva foretrekker fisken å spise?

Leopard danio er altetende og tar gjerne tørrfor, både i biter og flak, samt levende larver, krepsdyr og ikke minst frossen fôr som artemia og røde mygglarver.

Hvor mange bør man ha og hvor stort bør akvariet være?

Leopard danio er en typisk stimfisk som bør holder i grupper på mellom 10 og 20 individer. Da trives de best og kommer til sin fulle rett i akvarie. For å ha en stim på 10 fisker bør akvariet minimum være på 60-80 liter, gjerne større da de elsker å svømme.