Ildtetra (Hyphessobrycon Amandae)

Ildtetra er en fredelig akvariefisk som går sammen med alle fisker med omtrentlig samme gemytt.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Ildtetra (Hyphessobrycon Amandae)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Ildtetra er en art i gruppen Hyphessobrycon som i vill tilstand lever i elven Araguaia i Brasil, og ble første gang beskrevet så sent som i 1987. Som de fleste andre tetra varianter oppdrettes Ildtetra nå i stort omfang i Asia og er en liten men populær akvariefisk. Ildtetra blir ikke mer enn 2 cm lang i fullvokst størrelse.

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Ildtetra er en fredelig akvariefisk som går sammen med alle fisker med omtrentlig samme gemytt. De svømmer rundt i det midtre vannlag av akvariet. Ildtetra trives best i er tett beplantet akvarie, gjerne med både flyteplanter og bunnlevende planter. Der vil de svømme og føle seg trygge for de andre fiskene i akvariet. Ildtetra bør alltid holdes i stim, gjerne 10 eller flere sammen.

Hva slags vannverdier skal akvarie ha for at Ildtetra skal trives?

Ildtetra er som tidligere nevnt nå oppdrettet i generasjoner og har tilvendt seg ganske alminnelige vannverdier. Det optimale er en pH på mellom 6,6-7,5 og totalhardhet på mellom 5,0 og 17 dGH og temperaturen i område 23-29 ⁰C.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

Det er ingen tydelige ytre kjønnsforskjeller på Ildtetra, så det kan være vanskelig å skille hanner fra hunner. Dog pleier hunnene å ha litt større svømmeblære enn hannene og er gjerne litt rundere i formen, særlig når det nærmer seg til for egglegging.

Hva foretrekker fisken å spise?

Ildtetra er relativt altetende og tar gjerne tørrfor-flak, samt levende larver, krepsdyr og frossen fôr. Ildtetra liker ikke å finne mat på bunnen av akvariet og må fôres deretter.