Sort Fantomtetra (Hyphessobrycon megalopterus)

Fantomtetra svømmer gjerne i midt og toppsjiktet av akvarie.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Sort Fantomtetra (Hyphessobrycon megalopterus)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Fantomtetra er en liten ferskvannsfisk som tilhører familien Characidae og orden Characiformes (karpelakser). De lever naturlig i Amazonas områdene i Brazil og Bolivia.

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Fantomtetra er en fredelig akvariefisk som går sammen med alle fisker med omtrentlig samme gemytt. Hannene kan dog være noe territorielle og forsvarer sitt revir. De trives best i er tett beplantet, gjerne med både flyteplanter og bunnlevende planter. De kan både holdes parvise eller i en stim med flere individer. De har blitt populære over hele verden både fordi de har en interessant oppførsel og fordi de kan holdes i mindre stimer på 4-5 individer som passer godt i mindre akvarier.

Hva slags vannverdier skal akvarie ha for at Fantomtetra skal trives?

I naturen søker Fantomtetra, som de fleste andre Amazonaslevede tetra-arter bløtt, litt surt vann.   pH gjerne ned mot 7 og så lav totalhardhet (dGH) som mulig. Vanntemperaturen bør ligge i område 22-28⁰C.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

En fullvoksen Fantomtetra er maksimalt 3,6cm lang. Hannene har lengre finner enn hunnene når de er fullvoksne. Hunnene har rød finne i buken og rød fettfinne bak på ryggen. Skal du prøve deg på oppdrett må foreldrefiskene være i topp kondisjon. Flytt et par over i et lite oppdrettsakvarie med både bunnlevende og flyteplanter. Senk pH til 5,5-6⁰ og reduser hardheten i vannet til under 4⁰ dGH. Dempet belysning. De legger ca. 300 egg men spiser gjerne opp sine egne egg og nyklekte larver, og må derfor flyttes tilbake til sitt vanlige akvarie etter egglegging.  De nyklekte larvene må mates med infusorier og nyklekket artemianaupiller.

Hva foretrekker fisken å spise?

Fantomtetra er altetende og tar gjerne tørrfor, både i biter og flak, samt levende larver, krepsdyr og frossen fôr. Frosne mygglarver er også et godt alternativ.

Hvor i akvariet oppholder fisken seg stort sett?

Fantomtetra svømmer gjerne i midt og toppsjiktet av akvarie.