Sort Neontetra (Hyphessobrycon Herbertaxelrodi)

Sort neontetra ble først beskrevet av den amerikanske forfatter og oppdager Dr. Herbert R. Axelrod og har vært en populær i mange år. I naturen stammer de fra Pantanal områdene i Brazil.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Sort Neontetra (Hyphessobrycon Herbertaxelrodi)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Sort neontetra er en fredelig akvariefisk som går sammen med nesten alle andre akvariefisker. De svømmer rundt i det midtre og øvre vannlag av akvariet. De trives best i et tett beplantet akvarie, gjerne med både flyteplanter og bunnlevende planter. De trives ikke i for sterkt lys, så noen flyteplanter er perfekt får å få noen skyggepartier. Bruk helst et mørkt bunnlag.

Denne fisken er eggleggende og svært lette å få til å formere seg. Ønsker du et oppdrett kan du enkelt sette opp et lite akvarie med Javamose, klinkekuler eller litt grove steiner som bunnlag, for at fiskene ikke skal spise opp eggene. Flytt noen av de voksne individene fra akvariet de vanligvis er i og over i oppdrettsakvariet. La de gå to til tre døgn samtidig som du fôrer godt med frossenfôr eller levendefôr før de flyttes tilbake til det store akvariet. Etter to til tre dager vil eggene klekke og du vil kunne se noen mikro-små larver med plommesekk.

Etter to dager blir larvene frittsvømmende og du må begynne å mate med det minste fôret du kan få tak i, aller helst infusorier de første dagene. Etter hvert er de store nok til å kunne spise nyklekket artemia eller annet yngelfôr. På et par måneder er yngelen store nok til å klare seg sammen med større fisker.

Hva slags vannverdier skal akvarie ha for at Sort neontetra skal trives?

Denne fisken er oppdrettet i generasjoner og har tilvendt seg ganske alminnelige vannverdier. Det optimale er en pH på mellom 5,5-7,5. Totalhardhet på mellom 0,0 og 10 dGH og temperaturen i område 22-28 ⁰C.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

En fullvoksen Sort neontetra blir 3-4 cm lang. Det er ingen store kjønnsforskjeller, men en voksen hunn er ofte litt rundere i buken og enn hannfisken, spesielt under gytetiden.

Hva foretrekker fisken å spise?

Sort neontetra er altetende akvariefisk og tar gjerne tørrfor, både i biter og flak, samt levende larver, krepsdyr og ikke minst frossen fôr som artemia og mygglarver. De er ikke spesielt flinke til å spise mat som har lagt seg på bunnen av akvariet, så pass på at de får spist mens maten er i det øvre vannsjiktet.

Hvor mange bør man ha og hvor stort bør akvariet være?

Dette er en typisk stimfisk som bør holder i grupper på 8-10 individer, gjerne flere. Da trives de best og kommer til sin fulle rett i akvariet. For å ha en stim på 10 fisker bør akvariet minimum være på 60-80 liter. Sort neontetra er en utmerket begynnerfisk.