Metallpansermalle (Corydoras Aeneus)

Mange Corydorasvarianter er vanlige og relativt enkle ferskvanns akvariefisk som er holdt og oppdrettet i generasjoner.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Metallpansermalle (Corydoras Aeneus)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Metallpansermalle, Corydorasvarianter, er vanlige og relativt enkle ferskvanns akvariefisk som er holdt og oppdrettet i generasjoner. Metallpansermalle er en av de vanligste i handelen. Alle Corydoras artene stammer opprinnelig fra områder i Sør-Amerika. Det oppdages fremdeles nye varianter og det er per dags dato katalogisert nærmere 200 forskjellige Corydoras.

Kan fisken holdes sammen med andre fisker i akvariet?

Metallpansermaller trives best i stim på minst 5-6 individer. De er fredelige og plager sjelden andre fisker. De føler trygghet i stim og svømmer over bunnlaget på stadig jakt etter mat. De gjør stor nytte i akvariet da de spiser mat som har lagt seg på bunnlaget. De spiser ikke planter.

Hva slags vannverdier skal akvarie ha for at Metallpansermallen skal trives?

Fra naturens side vil de, som de fleste Søramerikanske fisker, ha litt bløtt, surt vann. Men i dag er tilnærmet 100% av de Metallpansermallene som er i handelen oppdrettet i generasjoner og tilvendt vann med pH verdi på 6.0-8.0 og temperatur i område 21-27⁰C.

Hvordan se forskjell på kjønnene til fisken?

Hunnene blir større enn hannene og hos voksene individer vil hunnene være rundere i buken.  5-7cm en normal størrelse på voksne Metallpansermaller.

Hva foretrekker fisken å spise?

Metallpansermaller er omnivore og spiser det meste av synkende fôr. Gjerne i form av tabletter. De tar også gjerne frosne mygglaver eller annet levende fôr. Variert kost er viktig og du må aldri basere deg på at de får nok mat ved å spise rester av de flakfôr eller annet de andre fiskene ikke rekker å spise før det synker til bunn av akvariet.

Hvor i akvariet oppholder fisken seg stort sett?

Alle Corydorasarter er bunnlevende fisker. Det er derfor viktig at bunnlaget er egnet for de. Man bør kun ha et relativt finkornet bunnlag av sand uten skarpe kanter. Har man grovere, uslepet grus vil fisken miste «bartene» de bruker til å lete etter mat.