Avbildet: Bilde av en kvinne som titter inn i akvarium

Akvarium er godt for helsen

Fisk er sunt, året rundt! Men visste du at svømmende fisk, i et akvarium ikke bare er hyggelig, men også sunt for både blodtrykk, hjerterytme og humør?

Akvarium virker avslappende

Dette har forskere ved National Marine Aquarium, Plymouth University og University of Exeter funnet ut av. I sin studie målte de blodtrykk og hjerterytmen til deltagerne etter hvert som de fylte et 550 000 liter akvarium med vann og fisk. Jo mer komplett akvariet ble, jo mer avslappet ble deltagerne. Jo flere fisk i akvariet, desto lettere var det å opprettholde deltakernes oppmerksomhet, som igjen slo positivt ut på deres humør.

Akvarium som et samlingspunkt

Forskere i studien trekker frem at når man opplever stress, folkefylte og støyende bymiljøer, kan akvarier fungere som en oase for ro og avslapping. Og ikke minst en fin mulighet for mennesker som ikke har fult så enkel adgang til naturlige landskaper.
Så akvarium i stuen, på et legekontor eller rett og slett på arbeidsplassen er kanskje ingen dum ide? Og så er det jo en hobby hele familien og kolleger kan samles rundt!

Les også:

Hvordan lykkes med et akvarium

Aquascaping som hobby

Hvordan dekorere akvariet