Asiatisk jegersnegle (Clea Helena)

Asiatisk jegersnegle (Clea Helena) er en dekorativ og nyttig snegle.

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Asiatisk jegersnegle (Clea Helena)
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Asiatisk jegersnegle (Clea Helena) finnes i hele Sørøst-Asia, spesielt i Malaysia, Thailand og i Tobasjøen på den indonesiske øya Sumatra.

Jegersneglen er ganske enkel å holde. I tillegg til å være dekorativ er den også nyttig. Den spiser nemlig pestsnegler, som har en tendens til å formere seg voldsomt. På den måten hjelper den til med å holde bestanden nede. De er med andre ord carnivore, (kjøttetende) men spiser også resten av fiskemat og alger. Jegersnegler formerer seg relativt sakte, slik at det er lett å holde kontroll på bestanden. De bør holdes i akvarium på minimum 12 l og med en vanntemperatur på mellom 18 og 26C. De trives best når vannet ikke blir for surt.

Beskrivelse

Jegersneglen blir normalt 2-3cm store, selv om dette avhengig av matkilder. De blir vanligvis litt mindre når de holdes i et akvarium. Skallet, som er konisk i form, består normalt av mørkebrune og gulaktige solbrune bånd, som også er årsaken til at den av og til kalles humlesneglen. Det har også blitt observert eksemplarer med helt brune skjell, uten bånd.

Habitat

Jegersneglen tilbringer mye av tiden sin nedgravd i underlaget. De er vanligvis minst aktive midt på dagen, men våkner til når de merker at det er mat på gang.

Mat

Som alle snegler i gruppen Neogastropoda, er jegersnegler kjøttetende. Den lever primært av mark og andre snegler. Jegersneglen kan ta større snegler som de begraver for å beskytte mot andre predatorer.

Livssyklus

Hos Jegersneglen er kjønnene atskilt, noe som betyr at det er mannlige og kvinnelige individer. Foreløpig er det ikke kjent hvordan man identifiserer kjønnsforskjellene. Både hanner og hunner har samme størrelse og form. Når en hann og hunn parer seg, låser de seg sammen i mange timer. Hunnen legger etterhvert flere klare eggkapsler som er firkantede i form og omtrent 1,0 til 1,5 mm store. Hver eggekapsel inneholder et enkelt lite gult egg. Eggkapslene legges vanligvis på faste overflater men også planter. Befruktede egg klekkes vanligvis i løpet av 2-3 uker

Parasitter

Som mange sneglearter kan også Jegersneglen fungere som en mellomvert for blant annet trematode-parasitter.