Avbildet: Katt som spiser våtfôr

Hvordan fôre katten din?

Akkurat som de fleste levende organismer trenger katten din et balansert kosthold bestående av livsviktige næringsstoffer. Blant disse er proteiner, fett, karbohydrater, mineraler og vitaminer. Og katten skal alltid ha tilgang til både mat og vann.

Katter er kjøttetere og i naturen fanger og spiser de små byttedyr som mus og fugler. For at katten skal holde seg sunn og frisk trenger den en diett med proteiner fra kjøtt eller fisk. Dette kan den få gjennom et godt tørrfôr som er beregnet til katt. Kattunger bør få et tørrfôr som er beregnet til unge dyr.

Husk at katter produserer ikke tilstrekkelig mengder med aminosyren taurin, og må derfor få dette gjennom kosten. Taurin er nødvendig og bidrar til blant annet et sunt hjerte, godt syn, dannelse av gallesalter som støtter fordøyelsen, samt reproduksjon. Taurin finnes utelukkene i animalske proteiner, som for eksempel kylling og lam.

Fra naturen side er katter småspisere. De kan spise opptil 16 ganger om dagen og et måltid varer ikke lengre en 2-3 minutter. Derfor skal alltid tørrfôr stå fremme, sammen med vann.

De fleste katter liker variasjon i kosten. Varier med kjøtt og fisk i ulik konsistens. Ny mat bør introduseres gradvis for å unngå diaré. Og ikke gi katter melk, mange katter får diaré av dette. Hvis du må gi dette, bør du kjøpe en melk som er tilpasset katter. Dette får du hos Buddy.

Katten bør ha en matskål til tørrfôr og en til annen mat, i tillegg til vannskålen. Matskålen bør plasseres på et fast sted der katten kan spise i fred. Katten skal alltid ha tilgang på friskt vann. Hvis det er vanskelig å få katten din til å drikke kan du investere i en liten vannfontene som er ment for katter. Dette gjør drikkingen mer spennende.Har du flere katter bør de ha sine egne skåler på forskjellige steder i huset.

De fleste katter spiser av og til gress, og ofte kaster de opp litt etterpå. Man mener at dette er katters naturlige måte å få i seg fiber og kvitte seg med hårballer på. Kattegress kan være lurt å ha inne, og den kan også være med på å gjøre stueplantene dine mindre fristende.

Sett deg godt inn i hva slags fôr din katt bør spise. På Buddy hjelper vi deg gjerne.

Hos Buddy finner du kvalitetsfôr fra: