Bilde av katt utstyr

Hva trenger du av utstyr til katten din?

Riktig fôr

Mens hunder ofte får mat en til to ganger om dagen, trenger katter jevnlig tilgang til mat. Katten har behov for proteiner fra kjøtt eller fisk, og skal alltid ha tilgang til frisk vann. Sett deg godt inn i hva din katt trenger. Snakk med din nærmeste Buddy-butikk hvis du er usikker.

Les også:

Hvordan fôre katten din riktig?

Mat- og vannskål

Katten bør ha en matskål til tørrfôr og en til våtfôr, i tillegg til vannskål. Disse bør plasseres på en fast plass hvor katten kan spise i fred. Noen katter er ikke flinke til å drikke inne, da kan en drikkefontene være smart. Det gjør de nysgjerrige og lekne, slik at de drikker mer.

Riktig pleie

Også katter har behov for jevnlig stell og tilsyn av pels, poter, klør, værhår, tenner, ører og øyne. Shampoo, balsam, kam, klotang, tannprodukter er noen av de mest elementære produktene du bør ha. Flåttprodukter er også lurt å ha i hus, både produkter som virker avstøtende på flåtten, samt en flåtttang hvis uhellet skulle være ute.

Les også:

Kloklipping av hund og katt

Liggeplass

Katter har også behov for fred og ro. Gi katten en et hvilested i hjemmet, gjerne et plass hvor det er muligheter for utsikt. Til katter finnes det masse å velge i, blant annet stativer, huler og senger.

Kattetoalett

Alle katter bør ha en kattedo inne og denne bør ha en fast plass og ikke plasseres i nærheten av matskålen. Hos Buddy har vi mange ulike modeller, men det anbefales en med tak og luke. Slik hindrer du søl og lukt. Bruk rikelig med sand for å hindre lukt.  Kjøp også med en spade til å plukke avføringen og avføringsposer.

Transportbur

Et transportbur er nyttig og smart å venne katten til fra den er liten. Innred buret slik at det er godt å ligge i og sett det på et lunt sted med døren åpen.

Klorebrett og møbler

Katten trenger å kvesse klørne og det er også slik de markere. Et klorebrett eller stativ er noe en hver katteeier bør ha. Det kan også bidra til å skåne møblene dine. Stativer med huler, brett og litt høyde på er også veldig gøy for pus. Hos Buddy finner du mange ulike varianter.

Les også:

Slik unngår du at katten klorer på møblene

Leker

Lek er en fin måte å aktivisere katten på, samt å la den få utløp for jaktinstinktene sine. I tillegg er det er fin måte å skape et bånd mellom deg og katten din. Vær oppmerksom på at innekatter har et større behov for et tilrettelagt innemiljø enn utekatter. Leker som aktiviserer og trigger jaktinstinktet, tunneler og stativer er fine innendørsleker til innekatten.

Les også:

Hvordan aktivisere katten

Kattegress

Kattegress bidrar til en bedre fordøyelse. I tillegg kan det gjøre det mindre fristende for katten din å tygge på stueplantene.

Katteluke

Har du utekatt er lurt å investere i en katteluke slik at katten kan komme og gå som den selv ønsker. Hos Buddy har vi alt fra helt enkle modeller til modeller som leser av chip og vet hvilken retning katten din gikk sist.

Les også:

Katter elsker utelivet

Halsbånd

Hvis du har utekatt bør du ha et halsbånd med selvutløsende lås og refleks. Et halsbånd signaliserer at katten har en eier. Den bør være markert med ditt navn og telefonnummer. Husk at halsbånd ikke erstatter ID-merking.

Kattesele

Har du en innekatt som ikke får tilgang til utelivet, da kan du kjøpe en kattesele og lufte den jevnlig. Det kan være lurt å venne katten til dette fra den er liten.