Bilde av en gamle katt

Den gamle katten

Før eller siden vil din firbente bestevenn også bli gammel. Aldring er en naturlig og gradvis biologisk prosess som reduserer kroppens evne til å opprettholde den fysiologiske balansen og øker mottakeligheten for sykdommer. En eldre katt må følges opp enda tettere enn en yngre, vekt og tenner bør overvåkes og kostholdet må tilpasses. Katten bør også tas til regelmessige helsekontroll slik at eventuelle problemer kan diagnostiseres tidlig og behandles så fort som mulig.

Noen katter kan leve til de er over 20 år. Ved å være bevist på helse og kosthold fra katten er liten kan man kanskje motarbeide aldringseffekten noe.

Når bør kjæledyret slippe å leve?

Det er tøft å ta beslutningen om at kjæledyret skal avlives, men noen ganger er det riktig avgjørelse, til tross for sorg og savn.Spørsmålet du må stille deg er om hunden har for mange plager, har den et verdig liv og kan den utøve normal adferd? Noen ganger kan behandling og medisiner forlenge dyrets liv, men du må også vurdere hvilken smerte behandlingen påfører dyret. Dyrets alder bør også spille inn i denne vurderingen. Det er viktig å sette dyrets behov foran dine egne. Under ser du tegn som indikerer at dyret ikke lenger har det godt.

– Har det vansker med å bevege seg?
– Har dyret vondt?
– Har dyret lavt aktivitetsnivå?
– Må dyret ha medisiner hele tiden?
– Ser og hører dyret dårlig?
– Er tennene dårlige?
– Har dyret begynt å tisse inne?
– Har dyret dårlig matlyst?

Vi i Buddy anbefaler at du søker råd hos veterinær. De er de beste til å vurdere dyrest tilstand og gi deg gode råd.

Kilde: www.mattilsynet.no og Hundeencyklopedi av Royal Canin.