Akvariesalt

kr 199

NORAQ Akvariesalt brukes ved stress, som ved sykdomstilstander eller ved/etter transport, for å lette osmoregulering.

Antall:

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Klikk og hent i butikk

Kontaktinformasjon

Consent(Påkrevd)
PRODUKT
1
x
Akvariesalt
Eventuelle rabatter
Totalt:

Beskrivelse

Når skal du bruke akvariesalt?

NORAQ Akvariesalt brukes ved stress, som ved sykdomstilstander eller ved/etter transport, for å lette osmoregulering (opprettholde saltbalansen i fiskekroppen).

Hvilke akvarier kan produktet brukes?

Produktet anbefales brukt regelmessig i små akvarier, samt i ny-oppsatte kar for å forebygge nitrittforgiftning (NO2). Studier indikerer at produktets nitrittnøytraliserende effekt sannsynligvis er størst for arter som kommer fra biotoper/leveområder med bløtt vann og lav salinitet. Dette omfatter hoveddelen av de artene som selges for hold i ferskvannsakvarier.

Hvorfor og hvordan forebygge med akvariesalt?

Nitritt transporteres aktivt inn i fiskekroppen ved hjelp av kloridcellene i gjellene. I fisken vil nitritt gjøre skade ved å oksidere jernionene i det oksygentransporterende hemoglobinet i fiskens røde blodceller. Ved å tilføre akvarievannet NORAQ akvariesalt forebygges denne aktive transportmekanismen ved at kloridionene kompetitivt hemmer opptaket av nitrittioner.

Anbefalt bruk

Produktet anbefales brukt i stressituasjoner, som ved sykdomsangrep eller etter transport, for å lette fiskens osmoregulering, det vil si lette regulering av saltbalansen i fiskekroppen.

NORAQ akvariesalt anbefales brukt ved påvisning av parasitter som hvitprikksyke (Ichthyophthirius multifiliis) og ferskvannsoodinium (Piscinoodinium spp.).

Hindre utbrudd av hvitprikksyke

Ved å holde en saltkonsentrasjon på over 1 ‰ hindrer man utbrudd av hvitprikksyke siden parasitten da ikke kan fullføre livssyklusen.