Akvariesalt

kr 199

NORAQ Akvariesalt brukes ved stress, som ved sykdomstilstander eller ved/etter transport, for å lette osmoregulering.

Butikker

Vis alle butikker

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Sortimentet kan variere fra butikk til butikk

Beskrivelse

Når skal du bruke akvariesalt?

NORAQ Akvariesalt brukes ved stress, som ved sykdomstilstander eller ved/etter transport, for å lette osmoregulering (opprettholde saltbalansen i fiskekroppen).

Hvilke akvarier kan produktet brukes?

Produktet anbefales brukt regelmessig i små akvarier, samt i ny-oppsatte kar for å forebygge nitrittforgiftning (NO2). Studier indikerer at produktets nitrittnøytraliserende effekt sannsynligvis er størst for arter som kommer fra biotoper/leveområder med bløtt vann og lav salinitet. Dette omfatter hoveddelen av de artene som selges for hold i ferskvannsakvarier.

Hvorfor og hvordan forebygge med akvariesalt?

Nitritt transporteres aktivt inn i fiskekroppen ved hjelp av kloridcellene i gjellene. I fisken vil nitritt gjøre skade ved å oksidere jernionene i det oksygentransporterende hemoglobinet i fiskens røde blodceller. Ved å tilføre akvarievannet NORAQ akvariesalt forebygges denne aktive transportmekanismen ved at kloridionene kompetitivt hemmer opptaket av nitrittioner.

Anbefalt bruk

Produktet anbefales brukt i stressituasjoner, som ved sykdomsangrep eller etter transport, for å lette fiskens osmoregulering, det vil si lette regulering av saltbalansen i fiskekroppen.

NORAQ akvariesalt anbefales brukt ved påvisning av parasitter som hvitprikksyke (Ichthyophthirius multifiliis) og ferskvannsoodinium (Piscinoodinium spp.).

Hindre utbrudd av hvitprikksyke

Ved å holde en saltkonsentrasjon på over 1 ‰ hindrer man utbrudd av hvitprikksyke siden parasitten da ikke kan fullføre livssyklusen.