Ikke forlat hunden i bilen

Sol og varme er ofte til stor glede for oss tobente. Men det er en ting det er viktig å huske på i sommervarmen, ikke forlat hunden din, eller noen andre kjæledyr i varm bil!

Hunder svetter ikke på samme måte som oss mennesker og kan lett bli utsatt for overoppheting, noe som kan føre til store lidelser og i verste fall død. Hunden har det ofte best hjemme hvis du bare skal ut en snartur.

Ta forhåndsregler

Dersom du må ta med deg hunden, sørg for at du parkerer i skyggen og har vinduene åpne, og at hunden har tilgang til vann. Det kan også være lurt å feste en burvifte til burdøren og ha en bagasjeromskrok på bagasjedøren slik at hunden får nok luft og gjennomtrekk. Det finnes også smarte kjølematter! Ikke la hunden sitte lenge og hold alltid et øye med bilen. Husk at solen flytter seg og at det også er varmt i bilen når det er overskyet.

Hvis du ser en varm hund i bil

Hvis du ser en hund som sitter innesperret i en bil, må du forsøke å lokalisere eieren og får du ikke tak i vedkommende må du kontakt politiet. Er du overbevist om at hunden lider kan du ta deg inn i bilen og hjelpe den ut.

Hva gjør du hvis hunden er overopphetet?

En hund som er overopphetet må kjøles ned. Gjør hunden våt med enten å dusje den eller dekke den med et vått håndkle. Ikke bruk iskaldt vann og ikke is. Kontakt veterinær.

Tabellen viser temperaturutviklingen i samme bil, på samme sted, over en tidsperiode på fem timer. Merk at det ikke trenger å være sol ute for at det kan bli farlig varmt i bilen.

Kilde: Mattilsynet

5 tips til sikring av hund i trafikken

Les mer

Husk vann i varmen

Les mer

Hund og ferietid

Les mer

Smarte kjøleprodukter til hunden

Les mer