Brilliant gjør det enkelt

“Brilliant Lakseolje gjør det enkelt å tilføre ekstra omega-fettsyrer til hunden.”
-Veterinær Eirik Svendsen

Vi har tatt en prat med veterinær og hundeeier, Eirik Svendsen, om lidenskapen for yrket og noen råd om godt hundehold. Eirik bor i Langevåg sammen med sin kone og sønn på snart to år, og deres trofaste familiehund, Delto på seks år. Sammen med kona, Merethe Molvær Terøy som også er veterinær, driver han klinikken «Kjæledeggen Dyreklinikk» i Ålesund.

Lidenskap for faget

Eirik har solid kompetanse og utdanning innen veterinæryrket. Han fullførte sin utdanning ved NMBU i Oslo i 2016 og arbeidet under hele studiet som klinikkassistent og senere som veterinær hos Evidensia Bærum Dyreklinikk. Han har tatt flere etterutdanningskurs innenfor anestesi, akuttmedisin og kirurgi og er for tiden i gang med etterutdanning innen bløtvevskirurgi via ESAVS.

Fra Eirik var liten har han visst at han skulle jobbe med dyr. – Jeg har egentlig aldri vurdert å bli noe annet enn veterinær. Selv om det er til tider er veldig hektisk, så byr det på en variert og spennende hverdag. Det er givende å få bidra til å hjelpe og utgjøre en forskjell for både dyra og eierne, sier Eirik.

Når de ikke er opptatt med å drive veterinærklinikken i Ålesund, som også har en egen avdeling i Langevågen, er det friluftsliv som gjelder. – Vi elsker å tilbringe mye tid utendørs og er glad for at vi har bosatt oss i så kort avstand til både sjø og fjell, forteller Eirik.

Det passer også utmerket for den firbeinte i familien – en Golden Retriever, eller «jaktgolden» som denne typen heter, og skiller seg ut ved at den er avlet med vekt på bruksegenskaper snarere enn rasestandard og utseende.

– Delto er en stor hund som krever både mye fysisk og mental trening. Samtidig er han flink til å ta det litt rolig i mellom slagene også, forteller Eirik. – Det er kjekt å ha en hund som både kan være med på de aktivitetene som vi finner på, og som også evner å ta det rolig de dagene når tiden for lange turer ikke strekker til. I tillegg er han veldig trygg og rolig overfor minstemann på to år, og det er viktig. Delto er en perfekt familiehund for oss.

Godt hundehold

Når det kommer til råd om hundehold, er det en ting Eirik er spesielt opptatt av. – Du må vite hvilket ansvar det medfører å anskaffe seg et kjæledyr. Ulike raser har ulike behov og noen har større helsemessige utfordringer som en må være klar til å følge opp på en god måte. Familier har ulike forutsetninger og da bør hunderasen også gjenspeile dette, forteller Eirik.

Lakseolje kan redusere leddplager

Et balansert kosthold kan være nøkkelen til god helse. Ernæring er et komplisert og sammensatt fagfelt.

– Vi vet også at selv om mange hunder har et godt kosthold, kan en del fôr ha lavere nivå av omega 3 og -6 enn anbefalt. Mangel på ulike fettsyrer kan resultere i en rekke sykdomstilstander. Veldig mange hunder sliter med ledd- og skjelettplager som eldre. Dette er veldig viktig å gjøre noe med da livskvaliteten kan bedres betraktelig. I tillegg til medisinering, vektkontroll og mosjon, vil omega 3 og -6 bidra til å redusere leddplager. Brilliant Lakseolje bidrar til å dekke hundens behov for essensielle fettsyrer og jeg synes det er bedre å tilføre fersk fiskeolje direkte på foret da fôr med mye fett kan harskne fort.

Brilliant gjør det enkelt

Eirik har gitt Brilliant Lakseolje til Delto over en lengre periode og har den både i sortimentet på veterinærklinikken og anbefaler alle med kjæledyr å prøve den. – Brilliant Lakseolje gjør det enkelt å tilføre ekstra omega-fettsyrer til hunden. Den praktiske pumpeflasken gjør både dosering og påføring svært enkelt og Delto liker smaken av den ferske oljen veldig godt. Han har fått god hud og pelskvalitet og ellers har han holdt seg sunn og frisk uten andre vanlige plager. En ekstra bonus er det at oljen er lokal fra Sunnmøre, avslutter han.