Bilde av en kanin hvem elsker å hopper

Kaninhopping er gøy!

Kaninhopping er en morsom og sunn aktivitet for kaninen din, og ikke minst noe dere kan gjøre sammen! Kaninhopping er en aktivitet du kan gjøre både inne og ute.

Selv om det blir mørkt og kaldt og mindre fristende å være ute, er det ingen grunn til å ikke ha det gøy med kaninen sin. Kaninen trenger daglig mosjon for å holde seg frisk, også om vinteren.

De fleste kaniner elsker å hoppe og vil derfor sette pris på kaninhopping! Hvis kaninen din er minst fire måneder gammel, kan du begynne å venne den til sele og trene den til å hoppe. Begynner du tidligere, kan det oppstå skader i kaninens skjelett, siden det fremdeles er i vekst og utvikling.

Begynn med å lære kaninen din å gå i sele og bånd. Du skal gå bakerst og la kaninen lede vei. Du må opptre rolig og forsiktig, da kaniner kan være lettskremte.

Valg av utstyr

Velg en sele hvor ringen til å feste båndet er plassert på den delen av selen som går rundt kaninens mage, så unngår du at kaninens nakke og hals blir utsatt for press eller rykk. Velg et bånd med litt lengde på. Kaniner er raske dyr og kan plutselig gjøre et sprang uten at du riktig greier å holde følge.

Slik kan du gå frem

Når kaninen har lært å gå i sele og bånd, kan du begynne med hoppingen. Begynn med å legge hinderet på bakken og la kaninen gå over. Etter hvert kan du begynne lavt, slik at kaninen kan utvikle teknikken og ikke skader seg. Ha aldri hinderet høyere enn hva kaninen kan klare. La den undersøke og bli kjent med hinderet. For å få kaninen til å hoppe, vend den med fronten mot hinderet. Vær tålmodig, rolig og rosende. Det kan være lurt å legge noe på andre siden av hinderet som kaninen vil ha, en godbit, for eksempel. Husk at kaniner ikke skal ha mye sukker, så bruk gjerne godbiter av urter og blomster.

Hva bør jeg tenke på?

Som med all trening av dyr er det viktig å gi seg mens leken er god og ikke trene for lenge eller for hardt. Hvis kaninen din har hatt en rolig periode hvor den ikke har beveget seg så mye er det viktig å sette i gang treningen forsiktig.

Siden kaniner er skumringsdyr, og dermed mest aktive om kvelden og om morgenen, kan dette være fine tidspunkt for å lære nye ting og øve hopp med kaninen.

Du kan trene kaninhopp nær sagt hvor som helst, både inne og ute. Du må bare forsikre deg om at det ikke finnes ting i rommet eller i nærheten som kaninen kan skade seg på når den hopper. Hvis gulvet er glatt eller underlaget ujevnt, trenger du en matte som underlag i hinderbanen slik at kaninen ikke sklir eller slår seg i tilspranget eller når den lander.

God hopping!

Les også:
Aktiviser smådyret ditt