Bilde av ei dame, ei jenta og en hund som er på båttur

Sikkerhet til sjøs

Skal du ha med deg hunden din på båttur i sommer? Da må du huske redningvest! Sikkerhet til sjøs gjelder også våre firbente venner.

De fleste hunder både liker og kan svømme, men du bør allikevel ha redningsvest på din firbente venn. Faller de uti kan den bli stresset og det kan være mer bølger enn hunden er vant til nærmere land.

Hvordan redningsvest velger du?

Det finnes mange ulike redningsvester, men velg først og fremst en som er tilpasset hundens vekt. Vesten bør være i en farge som er godt synlig på vannet og det er en stor fordel om den har løftehåndtak på ryggen. Skulle hunden din falle uti, vil det være lettere for deg å dra den opp med et solid løftehåndtak. Vesten bør også ha hurtigspenner og feste til kobbel. Og så bør den jo selvsagt sitte behagelig på hunden.

Sikkerhet ombord

Når redningsvesten er på plass og dere er ute på tur, er det et par andre ting du som hundeeier bør tenke på. Sørg for at hunden har tilgang til vann og skygge hele tiden. Ikke la hunden drikke havvann. Du bør heller ikke binde hunden fast ombord, skulle den finne på å hoppe over bord, vil den bli hengende i båndet. La gjerne hunden bade og kose seg, men unngå vann som er rikt på alger da giftalger kan være farlig for hunden. Når hunden har badet i saltvann er det alltid lurt å vaske pelsen etterpå. Før avreise, sørg for at hunden har fått luftet seg og gjort fra seg.

Hvordan venne hunden til båt?

Litt som med alt annet bør en venne hunden sin forsiktig til båtlivet. Begyn med korte turer fra de er valp. Å være på båt kan være uvant og skremmende, det gynger og lydene er annerledes, og hunder kan også bli sjøsyke.
Det kan være lurt å lære hunden din og gå av og på båten på kommando. Tilpass farten og hjelp hunden med balansen underveis.

God tur!

Les også:
Ha en sikker biltur!

Ikke forlat hunden i bilen!

Svømming er gøy og sunt!