Bilde av fugler som er ute

Ta med fuglen din ut

Del utegleden med fuglen din! I sommerhalvåret kan du trygt la fuglen din bo ute, og den vil sette pris på det! Hvis du har god plass kan du bygge et volière ute i hagen eller på terrassen. Har du ikke muligheten til dette, kan du ta med deg fuglen ut i buret sitt, når du selv er ute.

Sikkert og riktig bur

Bygg volièret i en slik størrelse at fuglen kan fly. Sørg for at nettingen er av god kvalitet, slik at fuglen ikke kan lage hull eller at andre rovdyr kommer seg inn. Kle taket med et materiale slik at fuglen er beskyttet mot vind, regn og direkte sollys. Fugler kan bli overopphetet! Men du kan gjerne la deler av taket være udekket. De fleste fugler elsker å bade i regn!

Plassering av buret

Plasser volièret på et sted der det er lite støy og trekk, og hvor fuglen har tilgang til ly og skygge.

Riktig innreding

Innred buret så naturlig som mulig med stammer, tau, sittepinner og annet gøy som fuglen kan klatre i. Et kar med badevann er også populært!  Gi papaegøyen noen leker hvor du kan gjemme godbiter. En fin måte å aktivisere fuglen på! Som bunnmateriale kan du bruke papir, støvfri flis eller skjellsand. Det er også viktig å gi fuglen en kasse hvor den kan søke ly, fred og ro.

Sørg for at fuglen alltid har tilgang til friskt vann og mat. Legg gjerne maten på forskjellige steder slik at fuglen må jobbe litt for å få tak i den. Unngå å plassere maten under sittepinnene, da den kan bli tilgriset av avføring.