Bilder av utstyr til hund

Hva trenger du av utstyr til hunden din?

Riktig fôr

Akkurat som deg og meg trenger hunden din et sunt kosthold som tilfører de rette næringsstoffene. Hundens behov kan variere på bakgrunn av ulike faktorer som størrelse, helse, alder, rase, aktivitetsnivå, om den er drektig eller dier og om hunden er kastrert. Sett deg inn i hva din hund trenger. Snakk med din nærmeste Buddy- butikk om du er usikker.
Les også: Hvordan fôre hunden?

Mat – og vannskål

Finn en størrelse som passer til din hund. Plasser disse på en fast plass og påse at hunden din alltid har tilgang til friskt vann. Hvis det blir mye søl kan det være lurt med brikke under skålene.

Riktig pleie

Alle hunder har behov for jevnlig stell og tilsyn av pels, poter, klør, munn, øyne og ører. Shampoo, balsam, børste, klotang, saks, potekrem og  tannprodukter er noen av de mest elementære produktene du bør ha. Har du tispe må du også ha bind og truse.
Les også: Daglig stell og pelspleie for hund

Liggeplass

Hundens behov for ro og få ligge i fred når den sover er viktig. Gi hunden en liggeplass på et rolig sted, men ikke helt skjermet for familien. Det finnes ulike senger, puter og bur som egner seg godt.

Riktig turutstyr

En hver hund bør ha halsbånd, gjerne med navn og telefonnummer, kobbel, refleksvest og tursele. Det kan også være lurt å ha potesokker, regndekken og varmedekken til hunden din hvis du er mye ute med den. Husk også hundeposer til avføring.

Leker

Alle hunder bør ha noen inne og uteleker, og gjerne leker som stimulerer til hjerneaktivitet. Hunden elsker det hvis du tar deg tid til å leke med den.

Sikkerhet

Hunden bør ha et bur i bilen, dette sikrer både deg og hunden din hvis uhellet skulle være ute. Dessuten er det påbudt.
Les også: Ha en sikker biltur!

Valp

Med valp i hus kan det være smart med egne leker og seng egnet for skarpe små tenner. Du må også ha eget bånd, kobbel og refleksvest som passer til små hunder, valpegård kan også være lurt. Det finnes også egne shampoo og balsam egnet for valpepels. En luktfjerner er ikke dumt å ha hvis uhellet skulle være ute inne i huset. Valper skal også ha et eget fôr som er tilpasset nettopp valper.
Les også: Valp i hus!