Avbildet: katt som sitter på et armlene

Slik unngår du at katten klorer på møblene

Vi har alle irritert oss over at pus klorer på møblene. Men visste du at det er helt naturlig for katter å klore? De trenger faktisk å gjøre det. Så selve kloringen får du ikke stoppet, men det er grep du kan ta for å skåne møblene dine.

Hvorfor klorer katten?

Det er flere grunner til at katter klorer. En grunn er rett og slett for å kvesse klørne og at det føles godt, en annen er mosjon og den tredje er kanskje ikke så åpenbar for alle, men det er for å markere revir. Katter har nemlig små kjertler på potene som legger igjen en duft, som vi mennesker ikke kjenner.

Hvordan unngå at katten klorer på møblene?

For å skåne møblene dine bør du finne et alternativ for katten din. Klorestokk, klorebrett eller et kloremøbel kan være et godt alternativ. Sørg for at det er solid og tåler kattens kloring. Sett klorestokken i nærheten av stedet katten normalt klorer. Når katten klorer på møbler og andre ting den ikke skal, så viser du den vennlig til klorestokken. Beløn gjerne med godbiter. Vær tålmodig, du kan ikke forvente at katten endrer adferd med en gang. Du kan også ha litt Catnip på klorestokken for å gjøre den mer attraktiv.

Hvis katten fremdels klorer på møblene, så kan du dekke til område med plast, da de fleste katter misliker kontakten med plast. Du kan også spraye område med en velegnet spray, som Get off spray. Denne og andre lignende spray er ikke skadelig for katten, men sørger for at den holder seg borte fra område, da sprayen inneholder en lukt katten ikke liker.

Unngå skjenn

Å bruke skjenn på katter er sjeldent positivt. Hvis du absolutt må gi katten et bestemt signal, kan du bruke en sprayflaske med vann. Dette skader ikke katten, men er en tydelig og rask tilbakemelding.

Kilder:

Agria

Hill’s