Avbildet: Katt som leker med en katteleke

Hvordan aktivisere katten

Katter trenger også mosjon og hjernetrim! Hvis du har en utekatt får den gjerne godt med begge deler når den er ute på sine oppdagelsesferder. Mens innekatter og katter som er mer inne på høst og vinterhalvåret, har behov for å bli jevnlig aktivisert.

Innekatter trenger mer aktivisering

Siden innekatter ikke kan gå på oppdagelsesferd, jakte eller treffe andre katter ute i nærmiljøet, har de større behov for at eieren leker, koser og tilbringer tid med dem. De har også større behov for kattemøbler og aktiviseringsleker i hjemmet. Kattemøbler gir dem muligheten til å hoppe, klore, jakte og gjemme seg. Aktiviseringsleker bidrar til at katten får hjernetrim og mosjon.

Utekatter trenger også aktivisering

Om høsten og vinteren trekker ofte utekatten inn, den er mindre ute en vanlig og får dermed mindre mosjon og stimuli. Da er det viktig at du tilrettelegger innemiljøet. En katt som får nok mosjon og aktivisering er en mye roligere katt.

Aktiviseringsleker til katt

Det finnes mange ulike aktiviseringsleker til katt. Varianter hvor de må finne godbiten eller jage en gjenstand. Finn en leke som passer din katt, en leke hvor katten må jobbe litt.

Les også:
Lær deg kattens språk

Slik unngår du at katten klorer på møblene

Hvordan fôre katten din riktig?