Avbildet: Bilde av en mann og en hund på jakt

Tid for jakt

Det nærmer seg høst og jakttid! Du og hunden din er både trent, klare og gleder dere til høstens eventyr! Men fôr og utstyr må også være på plass for både deg og hunden din. Vi gir deg rådene!

Hvordan skal du fôre hunden din?

Visste du at riktig fôring av hunden er essensielt for at den skal prestere godt og ha det godt under jaktsesongen? Hos Buddy anbefaler vi at du skifter til et høyenergifôr 1–3 uker før jakten starter, og det kan være lurt med en langsom overgang for å unngå at hunden blir urolig i magen. Begynn med å bytte ut deler av fôret for så tilslutt å kun fôre med et høyenergifôr.

Grunnen til at man gir et høyenergifôr er at hunden bruker mer energi når den er aktiv hele dagen. Ved å gi den tilpasset fôr vil du unngå at den mister energi og sliter seg helt ut. Og selvsagt er det bedre for hunden.

Under selve jakten er det svært viktig at hunden får i seg nok energi for å klare å prestere og konsentrere seg. Fordel dagsrasjonen utover dagen, start med å gi 1/3 av dagsrasjonen 2- 4 timer før hunden skal arbeide. Under selve jakten kan du gi 10% av dagsrasjonen hver annen time. Resten gis 1-2 timer etter at jakten er over. Og husk jevn tilgang på vann!

Høyenergifôr inneholder større mengder fett og proteiner. Fett er en energikilden til lange aktivitetsøkter, og fettsyrer som EPA og DHA virker dessuten betennelsesdempende. Proteinene bygger opp og bevarer muskulaturen til hunden.

Husk fôr og belønningsgodbiter til selve jakten. Det kan også være smart å pakke med en Energy Boost, slik som Royal Canin Energy Boost.

Hva slags bekledning trenger du til hunden?

I tillegg til fôr og godbiter har hunden din også behov for godt utstyr under jakten. Sør for å ha på hunden din et markeringsdekken, slik at den er godt synlig for deg i terrenget. En god sele er også nødvendig når hunden skal gå langt i bånd. Er terrenget røft er det fint med potesokker for å unngå sår og rift på tredeputene. Det kan være smart å gi hunden Omega 3 tilskudd i forkant, da det er med på å bevare tredeputene myke, slik at de ikke sprekker så lett. Pakk med et varmedekken for kaldere og dårlig vær, og ta med både bånd og sporline.

Hva pakker du med til hunden i sekken?

I tillegg til ditt eget utstyr trenger du også å pakke med utstyr til hunden din. Ha alltid med et førstehjelpssett i sekken, smart hvis uhellet skulle være ute. Potesalve er også alltid godt å ha tilgjengelig. Ta med et liggeunderlag til hunden, fint på rast eller hvis dere skal slå leir i løpet av jakten. Standindikator og gps- tracker til hunden er også nyttige verktøy.

Da gjenstår det bare å ønske god jakt!

Les også:
God tur i høst!
Vær synlig i mørket!

Kilde:
Royal Canin
Eukanuba
Hills