Bilde av en kvinne tørking en hund

Tid for et bad

Alle hunder og katter trenger jevnlig pelsstell, men på enkelte tider av året er det lurt med litt ekstra pleie. Våren er i anmarsj og vi tobente gleder oss stort, men for våre firbente bestevenner kan denne tiden slite på pels og poter.

Temperaturen stiger, snøen smelter, saltet på veiene blir liggende og smeltevann gjør det sølete. Det kombinert med sludd og regn bidrar til at pelsen på våre hunder og katter fort bli statiske og skitne. Hold pelsen fin ved å bade jevnlig. Det ligger dypt i mange av oss at kjæledyret ikke skal vaskes mer enn en til to ganger i året, men det er ikke tilfellet. Hvor ofte du bader hunden eller katten din er avhengig av pelstype og lengde, og selvsagt hvor skitten hunden er.

Velg en shampoo og balsam som passer din hund eller katt, ikke bruk hårprodukter beregnet til mennesker. Skyll grundig etter vask. Tørk med et håndkle eller eventuelt en egnet føner for pelsdyr. Ofte kan badekar eller balje være det enkleste, men også dusj fungerer. Det kan være lurt å bruke en sklimatte slik at dyret ikke sklir og skader seg hvis den blir urolig. Vi på Buddy anbefaler og børste hunden eller katten din før du dusjer den, da unngår du at pelsen klumper seg.

Temperaturendringen fører også til pelsfelling. Med jevnlig børsting og bading holder du pelsen fin og sunn, samt at du unngår kraftig røyting og flokete pels. Dessuten er det lettere å oppdage ulike plager i form av skader, kutt, eksem,lus eller ørebetennelse på en velstelt hund og katt. Les mer om røyting her.

Også tredepotene trenger pleie. Saltet fra vinteren sliter på huden og kan føre til ubehagelige sår og sprekker. Ved å sjekke potene jevnlig og bruke potesalve unngår man dette. Det er også lurt å holde pelsen rundt tredepotene kort og passe på at klørne ikke blir for lange.