Bilde av en hund på løpetur med eier

Ta med hunden på løpetur

Er du en løper? Ta med deg hunden på din aktivitet! Morsommere for deg og noe hyggelig som du og hunden din kan gjøre sammen! Og ikke minst, trening for begge!

Hvordan venne hunden til løping?

Når vi tobente begynner med jogging eller løping, begynner vi i det små, slik må det også gjøres for hunden din. Ta det steg for steg og tilpass økten ettersom hunden blir vant med aktiviteten. Det er viktig at du lytter til hundens signaler, bremser den eller stopper opp, så er den trolig sliten. Ta hensyn.

Hva bør du tenke på?

Ta alltid hensyn til været, er det stekende varme, så er trolig ikke en løpetur det beste for hunden din. Er hunden din syk eller gammel bør du rådføre deg med veterinæren din før du tar den med på anstrengende turer. Så vil det alltid være forskjell på rasene, noen er mer utholdne enn andre. Lær rasen din å kjenne.

Når kan man begynne å løpe med hunden?

Valper skal ikke utsettes for tung fysisk trening, de bør være tilnærmet utvokst før man gjør dette. Det vil selvfølgelig være forskjeller, en tyngre hund vil kreve mer tid før bein og ledd er klare. Lær din hund å kjenne og rådfør deg med fagfolk.

Hva trenger du av utstyr til løpeturen?

Hunden din bør ha på seg en sele som sitter behaglig og ikke gnager. Skal du løpe når det er mørkt bør selen ha refleks. Hvis det ikke er tilgang til vann der du løper, bør du ha med vann til hunden, spesielt om sommeren.

Til deg er det behaglig med et magebelte. Det finnes mange ulike, men det er en fordel om belte er bredt, har refleks, lomme til hundeposer og ligende, rom til vannflaske og et kobbel som er elastisk og har krok i begge ender. Nå finnes det også magebelte med snelle, slik at du kan ha hendene fri.

God tur!

Les også:

Ta med hunden på sykkeltur!
Svømming er gøy og sunt!
Husk vann i varmen