Avbildet: Hund som vil smake på julekakene

Julens farer

Julen byr på mange fristelser, ikke bare for oss, men også for våre kjæledyr! Det er klart at også de skal få kose seg litt ekstra i julen, men ha i mente at alt er ikke ment for våre firbente bestevenner!

Matfristelser

Det bugner av søtsaker og god mat i desember måned! Men husk at hunden og katten din har ikke godt av å få servert julemat. Sterk og fet julemat kan lett gi ustabil fordøyelse og diaré. Spisse beinbiter kan gi alvorlig forstoppelse og tarmskader. Pass på restavfallet, slik at kjæledyrene ikke kan få stjålet fra søppelen.
Ellers bør du holde hunden din unna sjokolade, rosiner, macademianøtter, druer og løk. Brød-, kake- og bolledeig er heller ikke noe du bør gi kjæledyret ditt.

Avbildet: Hund som tygger på en klementin.

Pakker og stas

Gavebånd og innpakningspapir kan være fristende leketøy for katten din. Men hvis pus svelger dette kan de gi store problemer med fordøyelsen.

Blomster og julepynt

Noen planter er giftige for hunder og katter. Amaryllis, julestjerne, julerose, misteltein og liljer er blant disse. Se opp for symptomer som kvalme, brekninger, diaré og magesmerter. Mistenker du at hunden eller katten din har fått i seg en giftig plante må du kontakte veterinær så raskt som mulig. Granbar kan også gi forstoppelse. Pass også på julekuler som kan knuse og skade små poter.

Hva bør du gjøre?

Så hva skal du gi til kjæledyret ditt som er ekstra julekos? Kjøp egnet godis til hund og katt. Det finnes masse å velge mellom i Buddy-butikken! Legg godbiter i leker så får bestevennen litt ekstra å bryne seg på for å få tak i godbiten. Gøy, men samtidig stimulerende!

Til pus kan du gjerne ha kattegress stående, da unngår du kanskje at de tygger på de giftige plantene dine. Samtidig som det er rensende for magen deres.

Skulle magen bli urolig kan det være lurt å ha Canicur liggende. Canicur er regulerende for tarmfunksjonen.