Avbildet: Eier som har Brilliant fiskeolje i fôr til hund og katt

Hvorfor gi Omega-3 til hunden og katten?

Vi mennesker er svært beviste på vårt kosthold og hvilke kostholdstilskudd vi får i oss. Visste du at også hunder og katter trenger tilskudd av Omega-3? Dette kan du tilføre i fôret gjennom for eksempel fiskeolje.

Hvorfor er Omega- 3 viktig?

Omega-3 inneholder viktige fettsyrer som DHA og EPA, som kroppen ikke klarer å lage selv. Disse tjener flere viktige funksjoner i kroppen. Man kan kort oppsummere det slik:

  • Omega -3 fettsyrer kan ha forebyggende effekt på hjerte og karsykdommer.
  • Omega-3 fettsyrer kan forebygge diabetes, allergier og generelt kroniske sykdommer.
  • Omega- 3 fettsyrer kan motvirke ømme, hovne og stive ledd.
  • Omega- 3 fettsyrer er viktig for utvikling av hjerne-, nerve- og synsfunksjon.
  • Omega- 3 fettsyrer virker positivt på immunforsvaret.
  • Omega- 3 fettsyrer har positiv effekt på hud og pels.

Er det ikke nok Omega-3 i tørrfôret?

Det finnes en rekke gode kvalitetsprodukter til hund og katt, som inneholder de næringsstoffene ditt kjæledyr trenger, men de fleste tørrfôrtyper inneholder ofte lite Omega-3. Dette handler om at  det er vanskelig å tilføre Omega-3 i fôret fordi det har lett for å harskne under lagring. Luft med oksygen gjør så fettsyrene harskner, og tørrfôr pakket i sekk er omgitt av luft. Hadde man tilsatt omega-3 i tørrfôret, så ville sekken hatt kortere holdbarhet. Derfor bør man gi Omega-3 som tilskudd.

Omega-3 som forebygging

Bruk Omega-3 forebyggende på ditt kjæledyr. Start når de er valp eller kattunge, og gi daglig, resten av livet. Ekstra viktig er det for drektige eller diende kjæledyr å få i seg nok Omega- 3 fettsyrer, da det handler om utvikling av hjerne -, nerve -og synsfunksjon. Eldre hunder bør også få i seg nok Omega-3 da det kan bidra positivt på ømme og stive ledd.

Kilder

Våre dyr 

Apotek 1

Dyreklinikk.no