Bilde av en hund og ei dame som sitter på stranda

Hunder kan også bli solbrent

Visste du at også hunder kan bli solbrente? Vi nyter dagene ute i sol og varme, smører oss og tar forhåndsregler, men hva med hunden?

Hunden kan bli solbrent!

Mange er ikke klar over at også hunder kan bli solbrente, de har jo så mye pels! Men det kan de altså! Og spesielt utsatt er hunder med kort, tynn eller lite pels, nyklipte hunder, hunder med lys pels eller lys rosa hud.  Områder som er utsatt er neserygg, ører, øyelokk, rundt munn, på magen og mellom lårene.

Hvordan unngå at hunden blir solbrent?

Unngå at hunden din blir solbrent ved å bruke egnet solspray. Bruke solspray beregnet på barn, da disse som oftest er nøytrale og fri for alle mulige stoffer som kan være skadelig. Hunder slikker ofte på hud og pels, og da egner solspray beregnet til hund seg best, så de ikke får i seg skadelige stoffer. Alternativt kan du bruke minkolje fra KW, da denne inneholder UV-filter.

Sørg for at hunden har tilgang til skygge til en hver tid og unngå å klippe pelsen alt for kort. Alternativt kan du kle på hunden din et dekken, men velg noe i et tynt stoff som puster godt. Ezydog trøyer er laget i lycra og beskytter mot UV-stråler.

Det finnes også solbriller til hund. Dette kan være smart for hunder som oppholder seg mye ved sjøen, og på vinterstid i snø. Hunder kan også bli snøblinde og utsatte for UV- stråler.

Husk at hunder alltid skal ha tilgang til skygge og friskt vann.

Hvordan vet jeg at hunden min er solbrent?

Tegn på at hunden din kan være solbrent er at den er rød, varm og øm, flasser, mister pels og klør. Blir den solbrent så behandles det på samme måte som hos oss mennesker. Hold hunden inne eller i skyggen, bruk gjerne Aloe Vera eller olje med vitamin E. Er hunden din alvorlig solbrent skal du selvsagt oppsøke veterinær.