Bilde av ei dame og en hund på tog

Hund og ferietid

Sommeren er her og mange av oss skal endelig ta en velfortjent ferie og kanskje reise bort! Men hva gjør du med hunden din i ferien? Skal du ta den med? Skal den på pensjonat eller passes av noen du stoler på? Vi gir deg noen tips og råd!

Skal hunden bli hjemme når du er på ferie?

Hvis du ikke skal ha med deg hunden din på ferie er det viktig at du i god tid planlegger hvem som skal passe hunden din mens du er borte. Men hvor skal hunden være? Ofte er det beste for hunden din å få bo hos noen den kjenner fra før eller at noen bor i ditt hjem sammen med hunden. Dette må være en person over 16 år og vi i Buddy anbefaler at dette er en pålitelig person som du kjenner godt og stoler på. Sørg for at personen får all nødvendig informasjon om din hund.

Alternativt kan hunden plasseres på et hundepensjonat, men husk å bestille plass i god tid. De som jobber på hundepensjonat er ofte erfarne og dyreglade folk, men vi i Buddy anbefaler alltid å gjøre litt research i forkant. Lytt til andres erfaringer og undersøk stedet på forhånd. Ta gjerne med hunden din og besøk dyrepensjonatet i forkant, da kan det føles tryggere for hunden din å komme tilbake. Sørg også for at de ansatte på pensjonatet har all informasjon de trenger om hunden din. Det kan være lurt og sende med litt leker og sengen til hunden din, slik at den har noe den kjenner igjen.

Skal hunden bli med deg på ferie?

Bilferie

Skal du ha med deg hunden din på bilferie så er det flere ting du bør tenke på. Sørg for at hunden alltid er forsvarlig sikret, enten i bur eller i sele. Et skilsikkert underlag er også å anbefale, da det er mer behagelig for hunden. Sørg også for at hunden har tilgang til vann. La aldri hunden være igjen i varm bil. Hvis du må parkere, parker i skyggen, ha vinduer åpne, bruk en luftekrok på bagasjen. En burvifte kan også være smart! Blir hunden din urolig på biltur kan du gi den naturlige produkter som virker beroligende. Det kan også virke beroligende på hunden om den har et teppe, pute eller en bamse den er glad i og hvor luktene er kjente.

Les mer om sikker biltur med hunden din her

Les mer om hund og bil i varmen her

Reise til utlandet

Hvis du har tenkt å ta med deg hunden din ut av Norge, må du sette deg godt inn i hvilke regler som gjelder i de landene du skal reise til. På grunn av smittefare er det strenge regler som gjelder og du må være forberedt på at hunden din må både vaksineres, id-merkes, behandles og ha eget pass. I tillegg må du kjenne til reglene for innreise til Norge igjen. På mattilsynets og tollvesenets hjemmeside kan du lese mer om innreise til Norge.

På Buddy anbefaler vi at du tenker deg godt om før du tar med deg hunden din på utenlandsferie. Det kan godt være at den ville hatt det bedre hjemme. Flyreise og nye omgivelser kan være stressende. Ikke minst kan varmen i andre land være en påkjennelse. Bestemmer du deg allikevel for å reise med hunden bør du gjøre reisen så trygg som mulig for kjæledyret. Tepper og leker den kjenner kan virke beroligende. Blir hunden veldig stresset kan det være lurt å gi den noe beroligende.

Les også om ferietid med:
Katt
Kanin, gnager og fugl
Fisk