Bilde av en hund og ei dame som sitter ved siden av bilen

Ha en sikker biltur!

Det er ikke bare vi tobente som må sikres i bil, det må også våre kjæledyr. Det er faktisk påbudt å sikre all last i bil. Trygt for deg, dine passasjerer og trygt for kjæledyret ditt. Visste du at ved en kollisjon i bare 50 km/t, får en gjenstand på tre kilo en vekt på hele 90 kilo!

Hvordan sikre hunden?

Det er som oftest hunden vi har med oss på biltur. Gjør bilturen sikker ved at hunden din står i bur. Plasser buret i bagasjerommet, fremover mot ryggstøtten. Buret må være festet. Velg et solid bur som kan tåle en trøkk.

Har du ikke plass til bur i bilen, kan du velge en sele. Slike seler minner om en vanlig tursele, som enkelt kan festes til bilbelte. Ha alltid hunden i baksete. Det kan være lurt med et sklisikkert underlag hvis hunden står i sele, det føles både tryggere og mer behaglig for hunden.

Husk pause og lufting

Skal du på langtur er det viktig å huske pauser, slik at hunden din kan få lufte seg og gjøre fra seg med jevne mellomrom. Pass også på at de får i seg både vann og næring.

Tilvenning av bilkjøring

Det kan være lurt å gradvis tilvenne hunden din bilkjøring. Start med korte turer når hunden er valp. Husk at også hunder kan bli bilsyke, men en forsiktig tilvenning kan forebygge dette. Hos veterinæren kan du få reisesyketabletter. Blir hunden din stresset finnes det naturlige beroligende prepareter du kan bruke. Disse får du kjøpt hos Buddy.

Skal du ut av landet?

Husk at alle land har ulike regler for kjæledyr, vaksinasjoner og pass. Dette må du sjekke før avreise. Les mer om regler på tollens hjemmesiden.

Hva med andre kjæledyr i bil?

Alle kjæledyr må sikres i bil. Det finnes egnede transportbur til katt, smådyr og fugl. Disse bør settes på gulvet bak passasjersete eller festes i baksete. Til katt er det også mulig å bruke sele.

Les også:
Ikke forlat hunden i varm bil

Hund og ferietid

 Kilde: naf.no