Avbildet: Hund som gjemmer seg bak en burvegg

Gi kjæledyrene en fin 17. mai-feiring

17. mai er en stor festdag for oss tobente. Mens vi gleder oss over folk, fest, bobler, tog, salutter og fløyter, er det ikke fullt så lystbetont for våre firbente venner. En dag som 17. mai kan være veldig belastende for mange hunder, og katter. Det er en dag preget av mye støy og store folkeansamlinger. Har du en plan for din hund eller katt?

La hunden være hjemme

Hunden din har det aller best hjemme på en slik dag. De fleste hunder trives ikke når det er mye støy og heller ikke i store folkemengder. De blir stresset og det er fort gjort at de blir tråkket på i kaoset. Så la hunden din slippe 17. mai tog og tett befolkede steder. La heller hunden din være hjemme i trygge og rolige omgivelser. Sørg også for at den ikke har muligheten til å stikke av hvis den blir skremt av en høy lyd ute. Hvis du bor i nærheten av et sted hvor det skytes salutter og hunden din er redd for høye lyder, så bør du kanskje være hjemme sammen med hunden din akkurat da.

Gi hunden en god start på dagen

Start dagen før kaoset bryter løs, med å gå en lang tur med hunden din. En hund som har fått bruke energien sin, er roligere og lar seg ikke stresse så lett. Ikke vis bekymring når hunden blir stresset, vær rolig og lat som ingenting. Avled med noe dere kan gjøre sammen, spill til hunder for eksempel. Da får hunden tankene over på noe annet og brukt hode til å bryne seg litt.

17. mai klær til hunden

Mange synes det er gøy å kle opp hunden sin, og 17. mai er en slik anledning. I Buddy oppfordrer vi til å tenke i gjennom hva slags klær man kler på hunden sin. Ofte begrenser de bevegelsesfriheten til hunden og ikke minst, det kan bli veldig varmt for hunden din. Kanskje det holder med en fin sløyfe eller et tynt skjerf?

Hva med katten?

Hvis du bor sentralt eller et sted det blir mye støy på 17.mai, så kan det være lurt å holde katten inne denne dagen. Sørg for at pus har litt leker å bryne seg på, som kan både avlede og la den få utløp for energi.

Venn valpen til støy og høye lyder

I Buddy anbefaler vi å venne valpen til høye lyder, slik at dager som 17.mai, nyttår og lignende blir enklere å takle. En måte å gjøre dette på er å jevnlig spille av lyder fra de er små, i trygge omgivelser sammen med deg. Hos Buddy får du kjøpt en CD som er ment til å venne hunden til høye lyder. Denne kan du også bruke på andre kjæledyr.