Avbildet: Dyr som julegave?

Dyr er ikke julegaver!

Vi nærmer oss julen med stormskritt og noen synes kanskje at det er en god idé å gi bort en hårete, søt liten tass til en kjæreste, venn eller et familiemedlem. Men er det det?

En overveid avgjørelse

Det å skaffe seg et kjæledyr skal være en nøye overveid avgjørelse. Et kjæledyr, uansett type, er et stort ansvar som er både tid- og ressurskrevende. Et dyr er et levende og følende individ som skal behandles med omsorg og respekt for sin egenart. Og før man anskaffer seg et kjæledyr skal man vite at man har tid, råd, kunnskap og omsorg nok til å ta seg av kjæledyret. Les mer om hva du bør tenke på før du skaffer deg et kjæledyr: Hvilket smådyr passer for meg?

En avgjørelse man ikke kan ta på vegne av andre

En så stor avgjørelse kan man ikke ta på vegne av andre. Man kan ikke vite om vedkommende ønsker seg dyr, eller om de har muligheten til å ta seg av det. Det er en beslutning som må tas av hver enkelt person og i hver enkelt familie. Dyr egner seg rett og slett ikke som gaver.

Ferietid og kjæledyr

Mange skal kanskje reise bort i julen. Hvis du allerede har kjæledyr, så bør du tenke på hvem som skal ta seg av dyret når du er borte. Under har vi samlet en rekke artikler om dyrepass i ferien.

Nå skal det sies at å ha et kjæledyr gir mye glede og kameratskap, og har vist seg å ha en positiv effekt på både fysisk og psykisk helse. Kjæledyr er absolutt noe vi anbefaler, men det må vurderes av hver enkelt potensielle kjæledyrseier.

Les også:
Hund og ferietid
Katt og ferietid
Akvarium og ferietid
Smådyr og ferietid