Avbildet: Hund som leker med ball

Aktiviser hunden din

Hunder trenger både mosjon, aktivisering og hjernetrim. Om høsten og vinteren kan det fort bli mindre mosjon ute og mer innetid. Da er det ekstra viktig å aktivisere hunden din og la den få litt daglig hjernetrim.

Hvorfor er aktivisering viktig?

Aktivisering er med på å gjøre hunden sunn og glad. En hund som har fått nok mosjon, og fått brukt de små grå, er mer tilfreds og oppfører seg roligere. Litt som oss mennesker, en hel dag på sofaen gjør oss rastløse. La hunden din få bryne seg på utfordringer hvor den må bruke nesen for å løse et problem. God læring og hjernetrim! Og så er det jo noe hyggelig dere kan gjøre sammen!

Hvordan aktivisere hunden inne?

Det er mange måter å aktivisere hunden din på. Vi gir deg noen tips!

Gjem godbiter

Bruk godbiter for å aktivisere hunden din. Gjem godbiter rundt i huset eller ute, og la huden din søke dem opp. Gjem godbiter i gjenstander, fyll for eksempel opp en kurv med baller og gjem godbitene i denne.

Bruk favorittleken

Hvis hunden din har en favorittleke, kan du bruke den på samme måte som godbiter, gjem den i huset og la hunden din søke den opp.

Aktiviseringsleker og spill

Det finnes mange ulike aktiviseringsleker og spill til hund. Her må hunden bruke nesen for å løse et problem, nemlig å finne godbiten. Lekene fås i alle mulige varianter og vanskelighetsgrad. Finn den som passer din hund.

Bruk innlæring for å aktivisere

Det å lære hunden din triks og lydighet er også en måte å aktivisere den på. Her må hunden bruke de små grå for å forstå. Bruk godbiter eller en favorittleke som belønning.

Husk at selv om all mosjon og aktivisering er både viktig og bra for hunden din, skal det gjøres med måte. Hunder kan også bli overaktivisert og da ender du opp med en stresset hund i stedet. Tilpass aktivitetsnivået til din hund, og la hunden få hvilke når den trenger det.

Les også:
Ta med hunden på løpetur!
God tur i høst!
Tid for jakt!